Twoja ulubiona gra: Grand Theft Auto San Andreas
Wysłany: 2011-03-01, 18:27 Dziwny Radar
Witam! Mam problem. Zainstalowałem sobie Detailed Radar Mod przez program SAMI. Wszystko działało normalnie dopóki nie zauważyłem, że na mapce są jakieś zabłąkane tekstury. Niektóre z nich pochodziły ze starej mapy i były ułożone w różnych miejscach. Czasami znikały i znowu się pojawiały. Nie przeszkadza mi to w grze ale chciałbym dowiedzieć się co to może być. Próbowałem instalować kilka razy ale też to nic nie dało. Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za interpunkcję (nie byłem z tego dobry ). Załączam screena.
marekrudy
Twoja ulubiona gra: Grand Theft Auto San Andreas
Wiek: 17 Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 23 Postawił 3 piw(a)
Wysłany: 2011-03-01, 18:35
Może spróbuj programem txd workshop otworzyć plik gta3.img w folderze DATA i sprawdź czy wszystkie pliki radar00.txd do radar99.txd są odpowiednie. Jeżeli znajdziesz złą teksturę(obrazek), to spróbuj ją podmienić na tę dobrą z folderu w którym masz moda, ponieważ program SAMI czasami źle podmienia pliki
Twoja ulubiona gra: Mario Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 247 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: B-ce
Wysłany: 2011-03-02, 23:17
Radar pochodzi tak w ogóle z moda, który zamienia wszystkie tekstury w grze. Zapewne ten hud wycięto z owej modyfikacji i dlatego ma wiele bugów. Myślę, że jedyna możliwa opcja to instalacja tego moda na tekstury, bo dopiero wtedy radar nie będzie zbugowany.
_________________ "If you can't say anything nice, then don't say anything at all"
Twoja ulubiona gra: Seria Mass Effect Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 44 Piwa: 4/1 Skąd: Wilkowo
Wysłany: 2011-03-17, 17:33
Heh, ja zainstalowałem ten radar programem IMG Tool 2.0 i działa jak należy, nie mam żadnych zastrzeżeń. Choć instalacja takiego modu IMG Tool'em jest bardzo czasochłonna, podmieniałem te pliki chyba z godzinę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum