Mam takie pytanie dlaczego gra mi sie tnie. Po dodaniu modow i patcha 1.7 gra mi sie troche tnie czasami nawet bardzo. Co moge zrobic zeby to zmienic.
Moj Komp to
Ram 4GB
Procesor Intel CORE i5
Twoja ulubiona gra: Mario Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 247 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: B-ce
Wysłany: 2011-01-11, 23:32
Sorki, ale nie mogę wejść na powyższa stronę. Nie wygląda żeby to była wina sprzętu. Polecam wejść w opcje grafiki i zrobić benchmark, aby sprawdzić ile masz fps. Później pomyślimy co może być przyczyną, bo przy takim kompie nie powinno być kłopotów.
_________________ "If you can't say anything nice, then don't say anything at all"
Twoja ulubiona gra: Mario Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 247 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: B-ce
Wysłany: 2011-01-12, 14:05
Najlepiej jakbyś zainstalował czyste GTA IV. Jeżeli chcesz, aby gra była ładniejsza to polecam Ci ENBSeries z dobrym configiem, VisualIV (starsza wersja) i Ultimate Textures, bo jest gwarancja, że one nie popsują gry. Podsumowując winą są kategorycznie mody, które zainstalowałeś i nie ma co gdybać.
_________________ "If you can't say anything nice, then don't say anything at all"
Twoja ulubiona gra: GTA SA Pomógł: 9 razy Wiek: 15 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 265 Piwa: 7/1
Wysłany: 2011-01-14, 12:06
Dobrze by było też spróbować Frapsem porównywać ilość FPS'ów, najpierw bez modów potem z kilkoma i tak dokładać wtedy będziesz mógł ocenić ile możesz wsadzic modyfikacji.
Wysłany: 2011-01-14, 16:12
ENB zabiera ok. 10-5 fps, VisualIV dodaje (albo odbiera D:) ok. 2-3 fps, a mod z nowymi teksturami też bierze ok. 10 fps. Polecam jeszcze zrobić plik 'commandline.txt" w folderze z grą i wpisać tam (ze spacją na początku):
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum