Twoja ulubiona gra: Seria Mass Effect Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 44 Piwa: 4/1 Skąd: Wilkowo
Wysłany: 2012-01-08, 19:24 Połączenie mapy TDM z driftem i stunt'em
Witam. Obecny serwer AC, typowy TDM, wielu osobom niezbyt się podoba (w tym i mi). Dlatego postanowiłem zaproponować Wam mój układ:
Jak widzicie, San Andreas podzieliłem na dwie strefy - całe Los Santos byłoby przeznaczone dla TDM, czyli jak teraz podbijałoby się dzielnice poszczególnych gangów, itp. Druga strefa, czyli cała reszta mapy, byłaby do dyspozycji głównie drifterom i stunt'erom (ogólnie teren zabawy ). I co ważne zabijać bez skrępowania możnaby było wyłącznie w strefie TDM. Na tej drugiej strefie powinno to być karalne (kick/ban), no chyba że grupa osób celowo robiłaby pościg, wtedy zabijanie byłoby dozwolone. W takim razie dobrze by było przywrócić dawne komendy, teleporty, itd.
Moim zdaniem jest to dobry (dla mnie idealny) układ. Proszę adminów serwera o poważne rozważenie mojej propozycji. ;)
Ostatnio zmieniony przez Alpha_94 2012-01-08, 20:28, w całości zmieniany 3 razy
Fajnie wymyśliłeś, ale cała reszta to stunty? Nie widziałem jeszcze nigdy waszego starego serwera, ale połączycie tdm z tamtym, czy dorobicie stunty do tdm? Ciekawość.. :D Mimo, że nie jestem adminem, ani nikim ważnym to masz mój głos ^^
PS. Wypowiadać się!
Twoja ulubiona gra: Seria Mass Effect Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 44 Piwa: 4/1 Skąd: Wilkowo
Wysłany: 2012-01-08, 21:07
Necro napisał/a:
cała reszta to stunty?
Nie, nie mówiłem, że cała reszta to tylko stunty. Ta "druga strefa" to byłaby mieszanka driftu, stunt'ów, dragów, czyli coś w rodzaju Party Serwer. Bo nie każdy chce cały czas tylko strzelać. W zasadzie to dobrze powiedziałeś - połączenie TDM z tamtą, poprzednią mapą serwera ACMPS.
PS: Dziękuje Wam, że pomysł został tak ciepło przyjęty ;)
Twoja ulubiona gra: Minecraft i seria GTA Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 79 Piwa: 6/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-08, 22:22
Osobiście pomysł jest OK, TDM mi się podoba. Ale wg. mnie tylko dla Las Venturas, wsi i kawałka San Fierro. Dlaczego? Ponieważ w San Fierro powinny być dalej gangi, San Fierro Rifa, Da Nang Boys i Triada, oraz w Area 69 Wojsko. Taka jest moja opinia.
Twoja ulubiona gra: Scarface/Just Cause 2
Wiek: 22 Dołączył: 04 Kwi 2010 Posty: 8 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2012-01-09, 00:55
Alpha_94, to Twój autorski pomysł? Genialny jak dla mnie. Ale na tym koniec dobrych wiadomości. Mam wątpliwości czy pomysł jest w ogóle wykonalny, a o jego rychłym wykonaniu można zapomnieć (choć mogę się mylić).
Czas oddać głos administracji wykonawczej serwera. Bo pomysł choć nie głupi to na pewno nie łatwy do zrealizowania.
Alpha... znalazlem bardzo fajną mapę.... ja tez zmieniłbym naszą mapę na lepszą ale.... Z tym musicie uderzyć do Piotraburzy
[ Dodano: 2012-01-09, 09:53 ]
TonyM napisał/a:
Alpha_94, to Twój autorski pomysł? Genialny jak dla mnie. Ale na tym koniec dobrych wiadomości. Mam wątpliwości czy pomysł jest w ogóle wykonalny, a o jego rychłym wykonaniu można zapomnieć (choć mogę się mylić).
Czas oddać głos administracji wykonawczej serwera. Bo pomysł choć nie głupi to na pewno nie łatwy do zrealizowania.
PS. Masz moje pełne poparcie
Pomysł jest jak najbardziej wykonalny... trzeba by byłó znaleźć tylko mape z PWN a dalej to poradzilibyśmy sobie.
Wysłany: 2012-01-09, 12:50
Dzięki wszystkim za poparcie projektu . Dobrze wiedzieć, że jest wogóle wykonalny. Na takiej mapie każdy znalazł by coś dla siebie, a co za tym idzie, coraz więcej graczy by przyciągał serwer. Choć nie znam się zbytnio na skryptowania serwerów, to gdybyście mi ten temat objaśnili, to byłbym gotów Wam pomóc w realizacji takiej mapy.
Twoja ulubiona gra: GTA SA Pomógł: 9 razy Wiek: 15 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 265 Piwa: 7/1
Wysłany: 2012-01-09, 17:19
Mapa jaka jest, taka na razie będzie. Wiem, że nie każdemu podoba się TDM dlatego trzeba by znaleźć kompromis. Mam już pewien pomysł co do projektu, czyli połączenie TDM oraz Party Server, jednakże TDM działałby na większości mapy:
Los Santos
San Fierro
Pustynia
A całe LV dla drifterów oraz stunterów.
Ciężkie jest to do połączenia i nie wiem czy uda mi się to zrobić, a nawet jeżeli to z pewnością nie dziś, ani nie jutro.
Chcę też powiedzieć, że sama przeróbka mapy nie wchodzi w grę. Jeżeli urozmaicać, to i do końca, a mowa tu o TDM który będzie w trochę innym świetle będzie się przejmowało tereny, ale w trochę inny sposób niż standardowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum