Twoja ulubiona gra: GTA SA Pomógł: 9 razy Wiek: 15 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 265 Piwa: 7/1
Wysłany: 2010-10-31, 19:28 Pytania i Odpowiedzi
Witam, otóż postanowiłem założyć taki temat do różnych pytań na temat tworzenia modów itp. Wstawiłem go tutaj gdyż dział "Pomocy" raczej nie pasuje jednak gdy moderatorzy postanowią go przenieść to proszę bardzo. Mam parę pytań odnośnie custcenek i nie tylko ale teraz nie mam za bardzo czasu więc zadam je jutro :) Jeżeli Wy macie jakieś pytania - piszcie, na pewno ktoś odpowie.
No to zaczynam:
1. Co zrobić aby po danej misji odblokowały się wojny gangów? Tak jak w oryginalnej fabule po misji "Doberman"
2. Czy można dodać, a nie podmienić samochód do GTA SA tak aby był nowy?
3. Czy jest w internecie spis oraz opis wszystkich (lub większości) opcodów do pisania cutscenek? Najlepiej po polsku.
4. Czy ktoś wie jak postawić marker w CLEO 3?
Ostatnio zmieniony przez Cuatro 2011-02-21, 23:05, w całości zmieniany 1 raz
Twoja ulubiona gra: GTA SA Pomógł: 9 razy Wiek: 15 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 265 Piwa: 7/1
Wysłany: 2010-11-09, 15:09
Alpha_94 trzeba znaleść programem SAAT ( San Andreas Audio Tool ) głos silnika BAnshee i podmienić go za dźwięk Phoenixa, ale to trzeba by było długo szukać : p
Twoja ulubiona gra: Seria Mass Effect Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 44 Piwa: 4/1 Skąd: Wilkowo
Wysłany: 2010-11-10, 14:10
Wiem, że tak można, ale mi nie chodzi o podmienianie dźwięku, bo wtedy Elgy, Banshee, Turismo, Super GT będą miały dźwięk Phoenix'a. A mi chodzi tylko o Banshee. Trzeba jakoś bez podmiany zmienić. Podejrzewam, że w pliku Banshee.dff można to zedytować, tylko czym?
Twoja ulubiona gra: Seria Mass Effect Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 05 Paź 2010 Posty: 44 Piwa: 4/1 Skąd: Wilkowo
Wysłany: 2010-11-14, 12:50
Oczywiście, pliki dff to modele w GTA SA, ale jeśli nie tam, to gdzie...? I mam jeszcze jedno pytanie - gdzie można zmieniać ceny samochodów, które można kupować w Easter Basin? (w dokach w San Fierro)
Twoja ulubiona gra: Grand Theft Auto San Andreas
Wiek: 15 Dołączył: 06 Kwi 2010 Posty: 8 Piwa: 1/1 Skąd: Małęczyn
Wysłany: 2010-11-24, 19:03
Są 2 opcje kochany xD. Albo main.scm albo jakiś inny plik .dat. Który? Nie wiem na pewno jakiś z wstawką "car". Poszperałem uważam, że w main to powinno być. Piotrek marker w CLEO prosta sprawa. Wszędzie w google jest. Co prawda dużo współżędnych potrzebne ale się żyje.
PS: Sry za zjechanie z trematu ale wiecie że Andrzej Madajczyk napisał m.in dane do ruchu roślin i numery rejestracyjne?
_________________ teraz eskalivermx.pl na AC DJ Helec
www.EskaLiveRmx.pl
Spec od edycji map, tekstur, tekstów i plików .dat w GTA SA.
Wysłany: 2010-11-24, 22:30
No więc tak: przejrzałem wszystkie pliki .dat i większą połowę main.scm i nic nie znalazłem. W main.scm są raczej misje (główne i poboczne). Chodzi o to, żeby można było zmieniać próbki dźwiękowe aut, np. Banshee korzysta z Bank_096 i Bank_097, a chciałbym, żeby korzystał z Bank_094 i Bank_095 (przykładowo). Wiem, że to nie jest proste, ale grunt to nie poddawać się.
Wysłany: 2010-11-25, 18:31
No to już bardzo dobry trop, słuchaj nie wiem jak ale może jutro coś zacznę robić w tym kierunku jeżeli się uda to dam ci te pliki :) co do main.scm tam napewno nic nie znajdziesz jeżeli chodzi o dźwięk, tam są tak jak powiedziałeś główne i poboczne misje oraz ustawione samochody w miejscach itp. ja traktuję ten plik jak " silnik gry ". Od wczoraj jestem bardzo zajęty pewną robotą/ uczeniem się wiec nie wiem czy to zrobię ale postaram się coś wykombinować z tymi dźwiękami.
Ale szkoda że nikt mi nie odpowiedział na moje chociaż to drugie pytanie gdyż do reszty znam już odpowiedź.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum