artgin89
Twoja ulubiona gra: brak
Wysłany: 2011-06-27, 19:58 Radio w GTA SA
Mam taki problem z dźwiękami w GTA SA otóż większość dźwięków słychać normalnie, ale nie ma muzyki w radiu. Jak ję włączam przez chwilę słychać jakiś szum a po chwili już cisza. Z tego co czytałem jest to wina przyspieszenia dzwiękowego w komputerze. Problem jest taki że w Windows XP gdzieś w ustawieniach był taki suwak dzięki któremu można było zmniejszyć to przyspieszenie do zera i wszystko chodziło, ale w Windows 7 (który posiadam) nie ma żadnego suwaka. Może ktoś spotkał się z czymś podobnym i zna sensowne rozwiązanie typu zmiana ustawień bądź jakaś aplikacja. Dodam że w GTA 3 i w VC mam to samo żadnego radia POMOCY
Twoja ulubiona gra: Mario Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 247 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: B-ce
Wysłany: 2011-06-28, 11:40
Jeżeli masz oryginalną płytę z grą to przy instalacji zaznaczasz, czy chcesz stacje radiowe w grze. Jak tego nie zaznaczysz to nie będzie stacji radiowych. Jak ściągałeś z internetu to mogłeś pobrać RIPa, czyli wersja z wyciętymi dźwiękami. Popróbuj :).
_________________ "If you can't say anything nice, then don't say anything at all"
artgin89
Wysłany: 2011-06-28, 15:17
Mam oryginalną grę i przy instalacji zaznaczyłem stacje radiowe i to nie wina gry. Na 99% jestem przekonany że to wina tego przyspieszenia dźwiękowego bo na komputerze z windows xp wszystko działa normalnie. Pozostaje tylko kwestia rozwiązania problemu tego przyspieszenia ja już nie mam pojęcia gdzie to można przestawić
Twoja ulubiona gra: Mario Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 247 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: B-ce
Wysłany: 2011-06-29, 15:24
I tu jest problem, gdyż Vista/7 nie mają przyśpieszenia dźwiękowego/sprzętowego. Myślę, że można spróbować odpalić w trybie zgodności, bo to może pomóc. Jak to nie zadziała to mam jeszcze parę pomysłów.
_________________ "If you can't say anything nice, then don't say anything at all"
artgin89
Wysłany: 2011-06-29, 18:46
Zgodność nic nie zmienia ustawiałem nawet na win95 i nic jeszcze jakieś pomysły ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum